Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μια κοινωνία αστέγων ζει στη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη

Οκτώ άτομα βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο-Δείτε μια συγκλονιστική ιστορία

Μια ολόκληρη κοινωνία αστέγων ζει κάτω από τη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη στο Ρουφ. Οκτώ άτομα βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο και έκαναν σπίτι τους, τα παγκάκια, τις κούτες και τα πάρκα.

Ο Δημήτρης, στα 52 του σήμερα, όπως λέει στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ζει στο δρόμο εδώ και τέσσερα χρόνια.

Υπήρξε επαγγελματίας χορευτής και δούλεψε στις πιο γνωστές μουσικές σκηνές του κόσμου. «Από προσωπικές αστοχίες βρέθηκα στο δρόμο. Ίσως να μην τα κατάφερα. Δεν έχω μάθει να είμαι απατεώνας. Δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να πληρώσω το νοίκι μου, έμεινα και άνεργος», λέει περιγράφοντας την περιπέτειά του.

«Το πρώτο βράδυ στο δρόμο ήταν αρκετά δύσκολο. Με τρόμαξε. Έκανα το λάθος και νόμιζα ότι δεν θα αντιμετωπίσω ποτέ το πρόβλημα των αστέγων. Όμως, συνέβη. Και πιστεύω ότι είναι πολύ εύκολο να βρεθείς από το ένα άκρο στο άλλο», συνεχίζει.

 Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δε ζήτησε τη βοήθεια κανενός. Άλλωστε, πιστεύει πως εκείνος είναι το πρόβλημα. «Πάντα υπάρχουν και φίλοι και γνωστοί, απλώς δε θέλω να επιβαρύνω», συμπληρώνει. Και προσθέτει: «Ψάχτηκα και ψάχνομαι για δουλειά. Πάντα θα θέλω να κάνω μεροκάματα», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.